tiistai 19. elokuuta 2008

Toinen puoliaika Dubaissa alkaa

Palasin myöhään eilen illalla Dubaihin, puolentoistakuukauden tauon jälkeen. Virpi ja lapset tulevat hieman myöhemmin.

Paluu on ollut tuskainen. Siitä myöhemmin enemmän.

Suomen viileähkössä kesässä ajatus tänne palaamisesta muistui useinkin mieleen ja kun lentokoneesta sitten astui täällä ulos, niin todella ero oli käsinkosketeltava. Ilmankosteus on täällä korkea, ja keskellä yötäkin ulkolämpötila oli 38' C. Lentokentän taksijonossa yritetään ehkä ylittää ilmankosteuden maagista 100 prosentin rajaa, kun tuulettimiin sumutetaan vesisumua asiakkaita "viilentämään". Todella viileää on juu, hikiset vaatteet kostuu ja kuumenee vielä entisestääkin. Olo on kuin tomaatilla kasvihuoneessa.

Loman alkupuoliskolla Suomessa sain selkääni orastavaa kipua, joka sitten Saimaalla alloilla veneillessä äityi tuskaiseksi "iskiastyyppiseksi" säteileväksi säryksi. Kävin viikkojen aikana neljällä lääkärillä (tai no, Kassua ei lasketa) - kolmella lääkärillä. Ja kaikilta vastaus oli kappale tilastotiedettä "...työikäisillä usein tavattu alaselän kipu... 90% tapauksista paranee itsestään... särkylääkkeillä hoidetaan... fysikaaliseen voi mennä mutta tokko siitä apua on... jos ei kuudessa vkossa kuntoudu uusi käynti..."
Sitten toistamiseen kuolleen kalan kanssa kättely ja laskua nöyrästi luukulle maksamaan.

Kävin loman päätyttyä Los Angelesissa Siggraph 2008 messuilla ja siellä viimeisinä päivinä huomasin lievää kivun vähentymistä ja selän vetreytymistä.
Mieliala koheni liikuntakyvyn paranemisen ja lääkkeiden vähenemisen myötä.
Olin jo lennolla kohti Dubaita varsin optimistinen ja lukiessani Markus Kajon hervotonta "Ihmisen käsikirjaa" nauroin vapautuneesti ja vaihtelin asentoa, kun se jo onnistui ilman sätkyilyä.

Laskeuduttua puhuin kepeästi puhelimessa kun matkalaukkuhihnaa tulla keikkui tutunoloinen laukku. Vierelläni odotti lähes tyhjä matkalaukkukärry, jossa oli vain ostamani tax-free tuliaiset. Tarrasin (ylipainoiseen 26kg) laukkuuni ja rivakalla, heilurimaisella liikkeellä rysäytin laukun kärryyni ja - tuskallisen vihlaisun saattelemana välilevyn alaselästä!(*
Ihmiset mittailivat minua epäluuloisesti kun irvistelin silmät kiinni ja luettelin sukupuolielimiä ja perkeleitä suomeksi puhelimeen.

Apteekin kautta kotiin särkylääkkeitä syömään.


Autoa ja talon pihaa peitti sentin kerros puuterin hienoa, koskematonta hiekkapölyä. Samaa tavaraa oli kulkeutunut myös sisälle hienon hieno kerros.

Eteisessä minua otti vastaan pari kuukautta vanha rasia limettejä sekä kuivuneista viemäreistä nouseva penseä haju. Tähän sekoittui yläkerran trooppinen kuumuus, ilmastointilaitteen sulakkeen annettua periksi jossain vaiheessa loman aikana.



Tänä aamuna aioin lähteä töihin, mutta kun pelkästään sukkien laittamisessa tuhraantui kokonaiset 15 minuuttia ja koko viikon kirosanavarasto, päätin pysyä kotosalla ja yrittää huomenna uudestaan.

Onneksi tässä kaupungissa saa apua. Ruokaa, siivoajia, ilmastointilaitteen korjaajia jne voi hätyytellä pikkurahalla töihin puhelimella sängyn pohjaltakin.

---

Tämä on ensimmäinen viestini tähän uudellen avattuun blogiini. Vanhemmat kirjoituksen löytyy tätänykyä osoitteesta kulomaadubai1.blogspot.com.

Tervetuloa uudet ja vanhat lukijat ja jättäkää kommenttia. Kiitos!

*) Huomenna menen lääkäriin ja katsotaan osuuko arvaukseni.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Uskomaton hiekkapöly, mikä näkyi kuvasta. Samanlaisia olivat naapurintätien autot. Toisaalta tuollaiseksihan se menee jo muutamassa päivässä ilman pesua, nyt taisi olla olla vaan kauhean paksu pölykerros.

Nyt Imeldat ja muut töihin siis, ja voit huudella lääketokkurasta välillä ohjeita. Ehkä ne taxfree -tuliaiset (jotka tekstistä ilmeni ja jotka olit ehtinyt ostaa jo ennen selän rysäyttämistä) voi säästää myöhemmäksi, vaikkapa vieraille :-)

Huomenna sitten please ilmoita pian mitä kuvantamisien tulokset.

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin tänne lueskelemaan kun etsin tietoja asustamisesta Dubaissa, vähän sillä mielellä että jos sopivaa työtä löytyy niin perheen kanssa siihen suuntaan lähdettäisiin. Hyviä käytännön juttuja onkin löytynyt sekä sinun että vaimosi kirjoituksista, kiitos niistä! Ajattelinkin Virpille meilailla kun osoitekin löytyi profiilista.

Samantyyppisestä selkäsärystä kärsineenä voin suositella Putkisto/Pilates -harjoituksia, ja ihan tavallinen kevyt kuntosalitreenauskin kyllä auttaa.

Terveisin N