torstai 21. elokuuta 2008

Makoilua

Jos on pakko sairastaa, niin Dubai on siihen oiva paikka.

Kävin eilen lääkärillä. Viisitoista minuuttia kun oli kulunut kirjauduttuani ortopedin vastaanotolle Emirates Hospitaliin, niin olin saanut suoritettua perusteellisen keskustelun lääkärin kanssa, minulle oli annettu kipupiikki inhimillisyyden nimissä ja kädessäni oli CD-ROM levyllä röntgenkuva selästäni. Asiallista toimintaa, viimeinkin lääkäri joka tuntee tietävän asian todella hyvin ja tekee jotain potilaan auttamiseksi!

Sain röntgenin jälkeen lääkäriltä erittäin täsmällisten ohjeiden kera reseptit, joilla ostin suoraan sairaalan omasta apteekista lääkkeet mukaani. Minulle varattiin MRI magneettikuvaukseen emergency-kuvaus johon lähdin välittömästi taksilla. Kuvaus suoritettiin erittäin asiallisella sveitsiläisellä yksityisklinikalla. Kuvaus kesti puolisen tuntia jonka aikana otin koneen sisällä pienet kohtumaiset nokkaunet.


Lupauksinensa mukaisesti lääkäri soitti tänään ja luetteli madonluvut: kolme välilevyä on kuvien mukaan liikahtanut pois paikaltaan. Ensiapuna napsin ns. säädeltyjä lääkkeita kivun lievitykseksi ja minun pitää maata selälläni kolme päivää. Tässähän sitä köllitään... Seuraavaksi alkaa parin viikon kuntoutus ohjatuilla uinti- ja fysioterapiasessioilla. Leikkausta ei näinollen tarvita. Phuh...

Lääkkeet joita sain ovat todella voimakkaita ja päivät kuluvat lattialla ja sohvalla torkkuessa. Telkkarin ja DVD-leffojen äänet pitävät seuraa unen läpi.

Välillä puutarhuri, siivoaja, putkimies, ilmastointikoneenkorjaaja tai muu herättää minut horroksestani.

Harmi että aurinkotuolimme on rikki. Näiden päivien aikana saisi ihonsa pronssattua ulkona olevassa 40 asteen helteessä...

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kyllä se kohtuullisen edullinen magneettikuvaus oli verrattuna Suomeen, jossa jonotusaikakin on useita kuukausia. Onneksi asiaan on tullut lisää selvyyttä.

Täällä unohtuisi selkäkivut, koska juuri 10 iloista 7-vuotiasta kirmasi pitkin pihaa ja discoili yläkerrassa ja joivat kokis-drinkkejä. Tosin orastava päänsärky siitä alkoi, mutta mitä ei lastensa eteen tekisi.

Oletkos Tumppu ilmoitellut muuten blogisi uudelleen käynnistämisestä kenellekään? Sitä sinulta kyseltiin silloin, eli nythän siellä joudat toipilaana kirjoittamaankin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, että selkä saattaa parantuakin. Varo muuten ettet jää kipulääkkeisiin koukkuun.
Terveisin: helposti addiktoituva pete vaan